Tip van de week (1)

Kleine stappen brengen jouw doelen binnen handbereik.

Opstellen van doelen is nog relatief eenvoudig. Het bereiken van die doelen is een heel andere zaak. Als je wilt dat je de focus kunt houden op het bereiken van jouw doelen, dan overweeg dit:

Maak het publiekelijk: Schrijf je doelen op, en deel ze met jouw netwerk, collega's, directe medewerkers, vrienden en familie.
Maak een plan van aanpak: Denk in de stap-voor-stap-tactiek. Als je doel bijvoorbeeld is om de relatie met je groeiende klant te verbeteren, ga persoonlijk met ze lunchen en benader deze op een meer persoonlijk niveau.
Vraag ondersteuning: Collega's, mentoren, jouw partner of een professionele consultant/coach kunnen zowel jouw fans als klankbord zijn.
Stel mijlpalen: Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het moeilijker om gemotiveerd te blijven. Je moet regelmatig signalen ontvangen dat je nog op de juiste koers ligt.
Je kunt een herinnering op de telefoon plaatsen of een terugkerende "vergadering" in je agenda zetten om blijven na te denken over wat jouw Doelen voor jou en jouw bedrijf betekenen.