« »Een doortastende leider

Gepubliceerd op 29-05-2015

Hoe kan je een doortastende leider worden?

Hier zijn zes manieren:

1. Ontwikkel uw competenties - Als jij je veiliger wilt voelen in de kwaliteiten van je leiding geven dan moet je blijven leren en daardoor blijven groeien. Lees boeken, doe cursussen, neem een mentor of coach en leer van anderen. Doortastende leiders zijn niet tevreden met hun status quo. Ze zullen altijd streven om hun rol en competenties te verbeteren.

2. Ben kwetsbaar – Euh? Is dat niet het tegenovergestelde van doortastend? Nee! Leiders die kwetsbaarheid tonen geven aan dat ze niets te verbergen hebben. Een houding ‘aannemen’ geeft naar anderen een vals gevoel van vertrouwen, in een poging om hun zwakheden te verbergen. Doortastende leiders zijn zich terdege bewust van hun sterke en zwakke punten en zijn niet bang om toe te geven als ze iets niet weten of verkeerd hebben beoordeeld. Mensen hunkeren naar authentiek leiderschap en doortastende leiders zijn niets als ze niet authentiek zijn.

3. Focus op het opbouwen van vertrouwen – Vertrouwen is de basis om doortastend te kunnen handelen. Je moet het vertrouwen van mensen verdienen voordat ze je zullen volgen en voor jou door het vuur gaan. Doortastende leiders richten zich op het opbouwen van vertrouwen door goed te zijn in wat ze doen, handelen met integriteit, zorg voor anderen en doorpakken op hun eigen verplichtingen.

4. Bouw op andere mensen – Doortastende leiders voelen niet de behoefte om zichzelf op te bouwen door het neerhalen van anderen. Zij voelen zich veilig genoeg in hun eigenwaarde, doortastende leiders zijn oprecht trots op de prestaties van hun teamleden en doen wat ze kunnen om hen op te leiden voor succes. Doortastende leiders weten dat hun succes voort komt uit het succes van hun medewerkers.

5. Krijg zaken gedaan – Doortastende leiders zoeken geen excuses, ze zorgen dat zaken gebeuren. Ze verwijderen obstakels voor hun medewerkers, vinden de tools en middelen die ze nodig hebben en zorgen voor de juiste richting en ondersteuning die medewerkers nodig hebben om hun doelen te bereiken. Niet te veel ‘lullen’ maar ook poetsen, daarmee krijgen ze zaken gedaan!

6. Ga tegen de stroom in – Doen wat moet is niet altijd de meest populaire keuze, maar doortastende leiders zijn niet bang om tegen de stroom in te gaan als het dat de juiste weg is om te gaan. Doortastende leiders weten dat ze hun waarde niet baseren op het applaus van anderen en ze zijn niet bang om een paar kussens op te kloppen als de situatie dat vraagt.

Elke leider heeft de mogelijkheid doortastend te zijn. Het is een houding, een geloof, een manier van zijn en doen. Ben niet bang om te leiden niet bang, laat angst niet uw gedrag beïnvloeden, maar boor uw innerlijke doortastendheid aan en navigeer daarmee met vertrouwen en zekerheid. Voordat je het weet zullen de mensen naar je kijken en zeggen: "Dat is een doortastende leider!"

664143289248125096498be0eeb46afcdc723d6617f18.jpg